Press konferencija u Plavom salonu

Misimović: Krećemo u proces izgradnje južne tribine

S. Mlaćo

Danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana vanredna press konferencija FK Željezničar na kojoj su se medijima obratili članovi rukovodstva kluba, kao i predsjednik Nadzornog odbora kluba Senad Misimović.

Tema press konferencije bio je početak radova na južnoj tribini stadiona Grbavica, što će sigurno oduševiti sve navijače Plavih.

"Svi znate šta je uradio FK Željezničar u proteklih 18 mjeseci, te sam siguran da i novinari imate najbolje uslove od svih stadiona u BiH. Naš klub je dobio kategoriju broj 2, te zatim privremenu kategoriju 3. Danas naš stadiona ima kapacitet 13.200 mjesta, ali mi nećemo stati na tome", kazao je direktor Plavih sa Grbavice Mirsad Šiljak.

Vidi video!

"Ja bih iskoristio priliku da se podsjetimo kako je ovaj stadion izgledao prije godinu i pol dana. Svoje evropske utakmice smo igrali na Koševu, a danas prilikom kontrole inspektor UEFE možemo tvrditi da se Grbavica i Koševo ne mogu porediti. Tu se može vidjeti koliko je posla urađeno za godinu dana i sa pravom možemo da pokažemo svima šta je urađeno. Imamo resurs koji sigurno nema niko u državi, a to su naši navijači koji se do sada odazvali svim akcijama, te pokazali da ovaj stadion osjećaju kao svoj dom. Jako je bitno da svaki naš navijač kada je na stadionu isti čuva kao da je njegov", istakao je član UO Almir Hadžiosmanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo da u praksi pokažemo kako provodimo zaključke Skupštine kluba. Na posljednjoj SKupštini smo se obavezali kako ćemo graditi infrastukturu stadiona. Mi ne gradimo što volimo, nego što moramo. Ja ću dodati da ne bi bili u stanju igrati utakmice Premijer lige da nismo krenuli u složen i planiran proces. Želimo našim navijačima poručiti da kreće proces izgradnje južne tribine. Jučer smo predali zahtjev za urbanističku saglanost i kada to bude završeno mi ćemo biti u prilici da pristupimo nastavku izgradnje stadiona. To je posebna tribina, navijačka. Južna tribina košta 5. 500. 000 KM. Klub možemo participirati sa 30 posto, te na ovaj način pozivamo navijače, savez, kanton, grad da se uključe i kažemo da smo spremni biti partner svim tim institucijama. Održivost partnerstva temeljimo na činjenici da je ovo klub koji je državi platio najviše poreza", kazao je između ostalog predsjednik NO FK Željezničar Senad Misimović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi