Misimović predvodi listu najvećih promašaja Galatasaraya

Naš nekadašnji reprezentativac se nije naigrao

Misimović predvodi listu najvećih promašaja Galatasaraya

S. Mlaćo

Turski portal Webaslan objavio je listu najvećih promašaja Galatasaraya u posljednoj deceniji.

Pomalo nevjerovatno zvuči da se na prvom mjestu nalazi bivši reprezentativac naše zemlje Zvjezdan Misimović koji se u ovom klubu nije snašao i već nakon pola godine odlučio je napustiti Istanbul. 

"U ljeto 2010. godine prešao je iz Wolfsburga s veliki očekivanjima, ali je izostavljen od strane Haggia i nije mogao završiti sezonu", stoji u opisu vezanom za ovu Misimovićevu avanturu.

Drugi najveći promašaj je Brazilac Cris koji je nakon samo pola godine napustio ovaj klub i prešao u Gremio. Na trećem mjestu je Makedonac Goran Pandev, a na četvrtom Tarik Camdal, mladi Turčin porijeklom iz Njemačke od kojeg su u Galatasarayu očekivali novu tursku zvijezdu. To se na kraju nije desilo, a Camdal je sada član Eskisehirspora.

Na petom mjestu nalazi se Kevin Grosskreutz, njemački reprezentativac koji je iz Borussije Dortmund kao veliko pojačanje stigao u Tursku, međutim, nije se snašao i vratio se u svoju zemlju. Sada je član Stuttgarta.

Šesto mjesto pripada Kolbeinnu Sighorssonu, Islanđaninu koji na kraju nije upisao nijednu minutu u dresu ovog kluba. Listu još čine još Veysel Sari, Seryan Yildrim i Guillermo Burdisoo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi