"Mislim da će nas Petrović izvući iz rezultatske krize"

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

"Mislim da će nas Petrović izvući iz rezultatske krize"

Piše: R. Pašić
Nakon što je FK Sloboda jučer razriješila dužnosti trenera Vladu Jagodića, na njegovo mjesto će zasjesti Slavko Petrović, srbijanski stručnjak koji je u prošloj sezoni vodio ekipu Željezničara.

O izboru Jagodićevog nasljednika govorio je i predsjednik Slobode Senad Mujkanović, koji smatra da je Petrović bio najbolji izbor za tuzlanski klub.

"Nakon iscrpnih analiza i razgovora sa svim kandidatima, koje smo obavili u protekla dva dana, odlučili smo se za Slavka Petrovića", istakao je predsjednik FK Sloboda za SportSport.ba, pa dodao:

"Smatramo da nam u ovom trenutku treba neko ko poznaje ligu, igrače Slobode i naše prilike. Gospodin Petrović je dobar izbor i mislim da će nas izvući iz rezultatske krize i vratiti Slobodu u sami vrh bh. fudbala."

Kako saznaje SportSport.ba, Slavko Petrović će u stručni štab slobode dovesti ljude od svog povjerenje, a radi se o treneru golmana i pomoćnom treneru. Uprava FK Slobode se, najvjerovatnije, neće protiviti Petrovićevim željama kada je stručni štab u pitanju.

FK Sloboda će sutra u 12:30 sati na stadionu Tušanj i zvanično predstaviti svog novog trenera.


Premijer liga BiH