"Mislio sam da je šala, Tiago je izgubio trojicu prijatelja"
ABC portal

Wagner nakon nesreće za SportSport.ba

"Mislio sam da je šala, Tiago je izgubio trojicu prijatelja"

Teme:

Avion s kojim su igrači brazilskog Chapecoensea putovali na prvu finalnu utakmicu Cope Sudamericane sunovratio se u ponor u Kolumbiji. 

U avionskoj nesreći poginulo je 76 osoba, a riječi kojima bi se mogla opisati tuga koja je jučer zadesila brazilski nogomet naprosto ne postoje. Tragedija koja se dogodila u Kolumbiji je potresla i Wagnera, ponajboljeg igrača u BHT Premijer ligi BiH, koji je u razgovoru za SportSport.ba kazao da je u početku mislio da se radi o neslanoj šali.

"Bio sam u šoku kada sam pročitao šta se dogodilo. Mislio sam da je u pitanju neka greška ili neslana šala, ali sam otvorio nekoliko portala i uvjerio se da se tragedija uistinu dogodila. Jako sam tužan. I dalje pratim sve vijesti i molim Boga da pomogne porodicama stradalih", kazao nam je Wagner. 

Wagner je dodao da se nakon nesreće čuo sa Tiagom, bivšim fudbalerom Željezničara, kojem su nastradala trojica prijatelja.

"Razgovarao sam baš sa Tiagom. On mi je rekao da je izgubio tri prijatelja sa kojima je u prošlosti igrao zajedno u Brazilu. Otac i majka mi kažu da se u Brazilu trenutno govori samo o ovoj nesreći", dodaje Wagner. 

Prije šest godina Chapecoense je igrao u četvrtoj ligi, a sada kada je ostvario najveći uspjeh u historiji kluba, u avionskoj nesreći je ostao bez gotovo cijele momčadi. 

"Chapecoense je mladi klub u Brazilu. Već tri godine zaredom se takmiče u najboljoj brazilskoj ligi i plasman u finale Copa Sudamericane je bio ujedno historijski uspjeh za njih. Ipak, nažalost finalnu utakmicu nisu odigrali. Ljudi su uvijek govorili da su oni jedan dragi klub koji nije imao rivala u nogometu", kaže Wagner i dodaje:

"Iako sam počeo karijeru u Brazilu, protiv njih nisam imao priliku nikada igrati. Oni su iz južne države Santa Catarina, to je dosta daleko od moje Bahije, tako da nisam imao čast igrati protiv njih", riječi su iskusnog nogometaša Širokog Brijega na samom kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije