Mlada reprezentacija BiH traži iznenađenje i prvu pobjedu

Švicarska je favorit na Grbavici

Mlada reprezentacija BiH traži iznenađenje i prvu pobjedu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas iz sedmog pokušaja pokušati doći do svoje prve pobjede u ovom ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protivnici izabranicima Darka Nestorovića bit će Švicarci, koji na Grbavicu dolaze sa imperativom pobjede koja im je neophodna žele li se nadati direktnom plasmanu na smotru najboljih mladih selekcija Evrope.

Za nas su ove kvalifikacije davno izgubljene, ali bilo bi lijepo da ih ne završimo bez pobjede. BiH se nalazi na posljednjem mjestu grupe 9 sa dva osvojena boda, dok je Švicarska trenutno druga sa 11, ali i utakmicom više u odnosu na Englesku i Norvešku.

Naša mlada reprezentacija je prošle sedmice imala blijedo izdanje u duelu sa Norveškom, pa nam ostaje nada da će danas biti drugačije.

Susret Bosne i Hercegovine i Švicarske igra se na stadionu Grbavica s početkom u 16 sati, a glavni sudac će biti Michael Tykgaar iz Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi