Mlada reprezentacija bolja od Olimpijsko-mediteranske

Prijateljska utakmica u Trening centru u Zenici

Mlada reprezentacija bolja od Olimpijsko-mediteranske

D. Kurbegović

Mlada nogometna i Olimpijsko-mediteranska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrali su prijateljsku utakmicu danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici pred oko 300 gledalaca. 

Bila je ovo dobra provjera za selektora Darku Nestorovića, ali prilika i za Mirzu Varešanovića da prvi puta okupi kandidate iz Olimpijske selekcije.

Utakmica je od početka bila otvorena i igralo se veoma brzo i angažovano s obje strane, ali je U-21 selekcija prva došla do vodstva, loptu je u 23.minuti na 30 metara od protivničkog gola primio Deni Milošević, povukao je ispred sebe nekoliko metara, a onda snažno šutirao prema protivničkom golu, golman Emir Plakalo je pokušao da uhvati veoma jak šut, ali je loptu ispustio iz ruku i ona je završila u golu za vodstvo mlade selekcije 1:0. 

Nova šansa za izabranike Darka Nestorovića desila se u 34.minuti, sjajnu akciju Gojaka i Miloševića, nije uspio da završi kapiten Marin Popović, njegov šut iskosa s oko 10-tak metara završava iznad gola.

Nakon toga zaprijetili su i izabranici Mirze Varešanovića, prvo je u 39.minuti pokušao Marković iz voleja s oko 15-metara, ali njegov udarac završava malo pored desne stative Trkulje. Samo minut kasnije u prilici je Čorluka, koji s 10-metara iskosa šutira ravno u Trkulju. 

Prvo poluvrijeme je okončao Armin Čerimagić sjajnim slobodnim udarcem s oko 20-metara, njegov udarac ispod preče vrhovima prstiju u korner je izbacio Emir Plakalo.

Na početku drugog poluvremena, treneri su već počeli s izmjenama, a U-21 selekcija je drugi dio počela nešto bolje. U 50.minuti danas sjajni Gojak ubacio je iz kornera s lijeve strane, a Jovičić sam sa sedam metara šutira iznad gola. 

U 53.minuti ponovo Gojak ubacuje iz prekida, a Popović se u gužvi sa pet metara ne snalazi najbolje i njegov udarac lagano brani Kristijan Jajalo.Do kraja utakmice treneri su dali priliku svim igračima, tako da je tempo igre u drugom poluvremenu bio nešto lošiji nego u prvom dijelu. Rezultat se nije mijenjao tako da je Mlada reprezentacija rezultatom 1:0 bil bolja od Olimpijsko-mediteranske selekcije.

Mlada reprezentacija:Trkulja, Čivić, Jovičić, Redžić, Gojak, Čerimagić, Popović, Milošević, Hadžiahmetović, Saničanin i Memija. Još su igrali:Vasilj, Kadušić, Govedarica, Musić, Sadiković, Zec, Šatara,Festić i Bajrić. Selektor:Darko Nestorović.

Olimpijsko-mediteranska reprezentacija:Plakalo, Čorluka, Bureković, Memišević, Kovačević, Zolotić, Sarić, Radovac, Menalo, Veselinović i Marković. Još su igrali:Jajalo, Rastoder, Pršeš, Beširević i Osmanović. Selektor:Mirza Varešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi