Mlada reprezentacija zaustavila Englesku

Nula na Koševu

Mlada reprezentacija zaustavila Englesku

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija BiH remizirala je s Engleskom (0:0) u susretu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na otvaranju susreta naša selekcija je imala dva pokušaja. Šutirali su Redžić i Sadiković, ali je golman gostiju Pickford uz malo problema zaustavio pokušaje.

Englezi su imali više loptu u posjedu. Međutim, nisu uspjeli da stvore neku ozbiljnu šansu pred golom Kenana Pirića, pa se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Nastavak utakmice donosi nešto bolju igru naše selekcije. Imali su izabranici Darka Nestorovića nekoliko jako dobrih pokušaja prema protivničkom golu, ali one izrazite šanse nije bilo.

Gosti su od 72. minute igrali bez isključenog Stephensa, ali naša selekcija nije uspjela da to iskoristi, te je do kraja ostalo 0:0.

Kvalifikacije za EP, 4. kolo:

BiH - Engleska 0:0

BiH: Pirić, Čivić, Jovičić, Memija, Saničanin, D. Sadiković, Popović, Hajradinović, Redžić, Ćerimagić, Prevljak.

Engleska: Pickford, Iorfa, Targett, Chambers, Stephens, Chalobah, Baker, Ward-Prowse, Loftus- Cheek, Akpom, Solanke

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.