Mladi Admir Goloman u Dinamu

Još jedan Bosanac u Hrvatskoj

Mladi Admir Goloman u Dinamu

A. Beganović

Admir Goloman, 14-godišnji fudbaler, jedan od najtalentovanijih članova travničke škole fudbala "Bubamara" karijeru će nastaviti u zagrebačkom Dinamu.

Naime, Goloman je bio u jesenjoj otvorenoj selekciji u Dinamovoj Omladinskoj školi, a ovaj talentovani fudbaler zadovoljio je kriterije Dinamovih trenera te će ostati u Zagrebu.

"To mi je bilo veliko iskustvo. Igrali smo utakmice, mnogo radili i trenirali. Kad sam krenuo kući rekli su mi da dođem na sljedeće pripreme i da ću ostati živjeti i možda zaigrati jednom za Dinamov prvi tim ili otići negdje dalje. Žao mi je Travnika ali moj život ide dalje", prenosi Golomanove riječi Index.hr.

"Bubamara nema uvjete kao Dinamo, ali ipak ima bolje uvjete od nekih klubova u Premijer ligi. Dinamo ima sve potrebno za daljnji razvoj i nakon Ajaxa su najbolja škola fudbala u Evropi. Zahvalio bih se trenerima Bubamare Salihoviću, Naliću, Hodžiću koji su mnogo vremena potrošili kako bih svakodnevno napredovao", zaključio je razgovor novi član Dinama Admir Goloman.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.