Mladi golman potpisao ugovor sa Željezničarom
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Dujmović čeka svoju šansu

Mladi golman potpisao ugovor sa Željezničarom

Juniorski golman FK Željezničar Filip Dujmović danas je potpisao jednogodišnji amaterski ugovor sa klubom sa Grbavice.

Filip Dujmović je rođen 12. marta 1999. godine. Prošao je nekoliko omladinskih selekcija HNK Sloga, a potom je 2015. godine stigao u mostarski Zrinjski. U augustu ove godine, Dujmović je pojačao Željezničar gdje se pokazao u dobrom svjetlu.

"Zadovoljan sam u Željezničaru. Klub je prepoznao moj potencijal i ponudio mi ugovor koji sam rado prihvatio. Treneri sa kojima radim, Karić i Fejzić su jako kvalitetni treneri golmana koji imaju puno iskustva i od kojih mogu mnogo toga naučiti", rekao je Dujmović za zvaničnu stranicu Željezničara, dodavši i to da mu je golmanski idol David de Gea, a najdraži inostrani klub Manchester United.

Dujmović je branio na prvoj utakmici juniorske Lige prvaka protiv Ludogoreca (1:1), a istakao je da vjeruje da naš predstavnik može izbaciti bugarskog prvaka. Revanš se igra 18. oktobra na Grbavici s početkom u 18 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da su juniori FK Željezničar trenutno najkvalitetnija ekipa u Omladinskoj Premijer ligi i da uz malo sreće možemo odbraniti titulu prvaka. Za par dana je revanš utakmica protiv Ludogoretsa. Moje mišljenje je da uz maksimalan pristup utakmici možemo se nadati prolazu u daljnji krug natjecanja", rekao je ovaj mladi golman.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije