Mladi Plemići nadigrali vršnjake iz Sarajeva

Juniorska Premijer liga

Mladi Plemići nadigrali vršnjake iz Sarajeva

Sjajnu utakmicu mogli su vidjeti malobrojni gledatelji na pomoćnom terenu stadiona HŠK Zrinjski, gdje je domaći tim s 2:0 savladao Željezničar.

Utakmica 10. kola juniorske Premijer lige između domaćeg Zrinjskog i Željezničara obilovala je intezitetom koji se rijetko viđa i na seniorskim utakmicama.  

Potpuno zasluženo slavili su mladi Plemići, pogotkom kakav se rijetko viđa i u ligama petice. Leonardo Domgjonaj u 14. minuti susreta, jedan naoko bezopasan centaršut, prihvatio je leđima okrenut golu i fantastičnim poluvolejem probio vratara Želje Kršića. 

Imao je Zrinjski više od igre u prvom poluvremenu, sjajni Hajdarević prijetio je konstantno, pogodio i prečku ali mreže su mirovale do kraja prvih 45 minuta.

Nešto bolje izdanje Željezničara viđeno je u drugom poluvremenu, ali jedinu pravu šansu Plavih s Grbavice, s gol crte očistio je Igor Savić. Jalova premoć Želje nije donijela nikakvu prevagu. 

Deset minuta do kraja vidjeli smo još jedan eurogol. Anes Mašić koji je ušao upravo umjesto strijelca Domgjonaja sjajnim je udarcem s 18 metara iz jedne polukontre matirao Kršića i rezultatskoj neizvjesnosti došao je kraj. Potpuno zaslužena pobjeda izabranika Nenada Gagre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi