Mladi reprezentativci optimistični pred duel s Turskom

Mladi reprezentativci optimistični pred duel s Turskom

A. Beganović

Mlada reprezentacija BiH se u Vogošći sprema za prijateljsku utakmicu sa Turskom, a uoči današnjeg treninga naši reprezentativci za službenu stranicu Fudbalskog saveza BiH su govorili o utiscima sa priprema.

„Dobro radimo i spremamo se za utakmicu sa Turskom. Sam protivnik treba da nam bude motiv jer se radi o odličnom timu. Igraćemo pred domaćim navijačima i nadam se pozitivnom rezultatu. Trebamo biti optimistični, misliti pozitivno i rezultat neće izostati“, rekao je reprezentativac Miloš Aćimović.

Pobjedi protiv Turske se nada i golman Nemanja Trkulja: „Treninzi su dobri i bićemo spremni za meč. Žao mi je zbog rezultata sa SAD-om, jer smo imali igru i stvarali prilike, ali nismo imali sreće. Okrećemo se utakmici sa Turskom i nadam se da ćemo ovaj put pobijediti.“

Sretan zbog poziva u reprezentaciju je i Omar Marković:  „Nosim odlične utiske sa ovih priprema. Momci su super i ova generacija ima kvalitet. Ponosan sam što sam dio reprezentacije. Nadam se da ćemo već protiv Turske ostvariti pobjedu. U kvalifikacijama nas očekuju teške utakmice sa vrhunskim selekcijama, ali se nadam uspjehu.“

Do utakmice u Kaknju reprezentativci će odraditi još jedan trening na stadionu „Hakija Mršo“ sutra u 16 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.