Mladi Zmajevi deklasirali Bugarsku

Juniori slavili sa 5:2

Mladi Zmajevi deklasirali Bugarsku

E. Škorić

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, igrači do 19 godina, danas su sa 5:2 deklasirali Bugarsku.

Naše mlade nade gostovale su u Bugarskoj, te se osvetila za poraz 1:0. Naime, ovo je bila druga kontrolna utakmica pomenutih selekcija i to u sklopu priprema za učešće na turniru Elitnog kruga kvalifikacija grupe 1, koji će se od 5. do 10. juna održati u Austriji.

 

Dvostruki strijelac za BiH bio je igrač Širokog Brijega Mirko Marić, a po jedan su postigli Fedor Predragović iz Borca, Damir Sadiković iz Željezničara, te Nikola Danilović iz OFK Beograd.

 

Prethodno su Bugari imali 2:0 vodstvo. Podsjećamo da će mladi Zmajeiv u Austriji igrati protiv Francuske, Švedske i domaćina Austrije. Pobjednik grupe igrat će na završnom turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.