Mladi Zmajevi rutinski sa San Marinom

Sigurna pobjeda

Mladi Zmajevi rutinski sa San Marinom

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacije Bosne i hercegovine savladala je danas na Koševu vršnjake iz San Marina rezultatom 3:1 u susretu  8. kola grupe 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.

Od samog početka naši momci su krenuli prema golu San Marina, a do vodstva su stigli nakon četiri minute igre. Milan Đurić je iz srca šesnaesterca odigrao povratnu loptu za Muhameda Bešića koji sa 25 metara pogađa mrežu golmana gostiju Manzarollija.

Nakon toga je uslijedio period mirne igre na obje strane. Prvu pravu priliku nakon gola izabranici Vlade Jagodića su imali u 28. minuti. Đurić je ponovo uputio povratni pas, a sa desetak metara veoma dobar udarac Kvesića brani gostujući golman.

Đurić je u 39. minuti imao lijepu priliku. Višća ga je odlično uposlio, no prizeman udarac fudbalera Crotonea brani Manzarolli. Tri minute kasnije Miroslav Stevanović odlično šutira sa preko 25 metara, no lopta pogađa prečku gola San Marina.

Samo dvije minute kasnije ponovo se tresla prečka gola gostiju. Višća je pokušao iskosa s lijeve strane lobovati golmana gostiju, ali se prečka ponovo ispriječila na putu do mreže.

Drugo poluvrijeme dobrim prilikama su otvorili Bilbija i Stevanović, no nisu bili precizni. Ipak, u 54. minuti nakon odličnog centaršuta Stevanovića Milan Đurić pogađa za 2:0.

Samo dvije minute kasnije San Marino stiže do gola. Nakon greške Gnjatića koji je poklonio loptu gostima na tridesetak metara od gola Bukvića, Battistini na lijep način pogađa za 2:1.

Bilbija je u 59. imao još jednu odličnu priliku. Stevanović je ponovo odlično centirao, a Bilbija sa samo četiti metra nije uspio savladati danas odličnog golmana San Marina Manzarollija.

Edin Višća je u 64. minuti još jednom dobro šutirao u okvir gola San Marina, ali je ponovo golman gostiju dobro odbranio. Stevanović je potom nakon korenera Višće najbolje skočio u kaznenom prostoru,a li je njegov šut otišao pored gola.

Markić je u 69. minuti fantastično šutirao sa trideset metara, no ponovo je okvir gola zaustavio loptu na putu do mreže. Ovog puta je pogođena stativa.

Do trećeg gola naša reprezentacija stiže u 75. minuti. Bilbija je odlično izveo korner, a Miroslav Stevanović glavom pogađa za 3:1.

Bilbije je dobro šutirao u 89. minuti, ali je golman gostiju ponovo dobro reagovao, a do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa je ostalo 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.