Mladi Zmajevi saznali protivnike

Kvalifikacije za EP do 17 i 19 godina

Mladi Zmajevi saznali protivnike

E. Škorić

U švicarskom Nionu danas je obavljen žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-19, koje će se 2012. godine odigrati u Estoniji.

Tako je u 12 grupa svrstano 48 evropskih reprezentacija. Mladi Zmajevi se nalaze u grupi 2, zajedno sa Rusijom, Republikom Irskom i Bugarskom.

U svakoj grupi će biti odigran mini-turnir iz kojeg će dvije prvoplasirane reprezentacije ići u naredni krug kvalifiakcija, kao i najbolji trećeplasirani tim.

Poznate su i grupe kvalifikacija za EP do 17 godina, a naša selekcija nalazi se u grupi 6 zajedno sa Engleskom, Holandijom i Latvijom. Ovo prvenstvo odigrat će se 2012. godine u Sloveniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.