Mladi Zmajevi vrebaju Crnogorce

Danas prijateljski meč u Nikšiću

Mladi Zmajevi vrebaju Crnogorce

Danas se u Nikšiću sa početkom u 17.30 igra prijateljska utakmica mladih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Dževad Vrabac, doktor naše selekcije i FK Sarajeva, javio je redakciji Sportsport.ba da je atmosfera u timu odlična i da svi sa nestrpljenjem očekuju ovaj duel. Mladi Zmajevi su stigli u Nikšić juče oko 13.00 i u terminu u kome se danas igra utakmica odradili su trening na stadionu FK Sutjeske.

Na spisku selektora Vlade Jagodića za ovaj meč nalaze se: Stefan Tomović (Slavija), Mato Mašić (Cibalija), Slavko Brekalo (Široko Brijeg), Toni Markić (Zrinjski), Amer Dupovac (Sarajevo), Enes Šipović (Petrolul Ploešti ), Benjamin Čolić (Željezničar), Josip Kvesić (Željezničar), Senad Husić (Zvijezda), Denis Ćomor (Sarajevo),Srđan Grahovac (Borac), Kenan Handžić (Sarajevo), Aldin Šišić (Čelik), Edin Višća (Željezničar), Miroslav Stevanović (Vojvodina), Goran Zakarić (Široki Brijeg), Nemanja Bilbija (Vojvodina), Mile Pehar (Zrinjski), Amer Bekić (Zrinjski), Muhamed Mujić (Budućnost Banovići) i Eldar Hasanović (Velež).

Selektoru Jagodiću asistiraju Dragan Perić i Avdo Kalajdžiić, a u našoj ekspediciji su i Sead Kajtaz, član Komiteta za normalizaciju, doktor Dževad Vrabac, fizioterapuet Siniša Čebić i Nermina Hadžibajrić, sekretar U21 selekcije. Podsetimo da su naši momci na startu kvalifikacija za EP pobijedili sa lakoćom San Marino u gostima sa 3:0, a meč sa Crnom Gorom je odlična provjera pred važnu utakmicu 2. septembra u Bjelorusiji. Do kraja godine Bosna i Hercegovina igra još u Njemačkoj 6. oktobra, potom dočekuje Kipar 11. oktobra, a protiv istog rivala gostujemo 12. novembra. Poslednji meč u ovoj godini je gostovanje u Grčkoj gdje igramo 14. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.