Mladost deklasirala Slaviju za pola sata

Kup BiH

Mladost deklasirala Slaviju za pola sata

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti iz Doboj Kaknja jednom nogom su već u četvrtfinalu Kupa BiH. Ekipa Husrefa Musemića danas je pobijedila Slaviju s uvjerljivih 6:1.

Čak šest pogodaka postignuto je u prvom poluvremenu ovog susreta, a domaći su nakon 45 minuta imali uvjerljivu prednost od 5:1.

Slavija je povela u petoj minuti. Mrežu domaćeg tima pogodio je Milenković, no radost im je kratko trajala jer su već u 10. minuti gubli s 3:1. Dva gola Kuzmanovića i jedan Ramovića donijeli su preokret Mladosti i vodstvo od 3:1.

Nakon pola sata igre bilo je 5:1. Aladin Šišić je u 26. minuti povećao na 4:1, a četiri minuta kasnije Ramović drugim golom pogađa za 5:1.

U drugom poluvremenu domaći tim je stvorio još nekoliko odličnih šansi. U 90. minuti je Mladost pogodila i za 6:1, a strijelac je Maksimović.

Slaviji će tako biti potrebno pravo čudo za prolaz dalje, ali čini se kako se četvrtfinalista već zna.

Kup BiH, osmina finala:

Mladost - Slavija 6:1 (Kuzmanović 7', 9', Ramović 10', 30', Šišić 26', Maksimović 90'/ Milenković 5')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mladost: Lalić, Gačan, Laštro, Asanović, Kuzmanović, Musić, Šišić, Rizvanović, Brkić, Ramović, Kalajanović.

Slavija: Trifković, Radosavljević, Đorđević, Marković, Bjeloš, Stojanović, Hasković, Milenković, Deretić, Lemez, Bošković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi