Mladost na Metalleghe bez Rizvanovića i Lazića

Kakanjci gostuju u Banja Luci

Mladost na Metalleghe bez Rizvanovića i Lazića

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nakon što nisu uspjeli da naprave iznenađenje i plasiraju se u finale Kupa BiH, okreću se narednim utakmicama u Premijer ligi BiH.

Kakanjci će u 5. kolu Lige za opstanak gostovati u Banja Luci kod ekipe Metalleghea. Izabranici Husrefa Musemića sutra će krenuti put Banja Luke, gdje će u subotu pokušati ostvariti pozitivan rezultat.

Kada je u pitanju igrački kadar, stručni štab za ovu utakmicu neće moći računati na usluge Mirze Rizvanovića i Milivoje Lazića, koji su povrijeđeni. Ostali igrači su spremni i očekuje se da Mladost u Banja Luci odigra jednu dobru utakmicu, gdje će svakako igrati za gol više, budući da je dolaskom Husrefa Musemića na čelo Mladosti ekipa promijenila formaciju i taktiku, te sada mnogo više postiže ali i prima golova.

U ovoj sezoni Mladost je već dva puta igrala protiv ekipe iz Jajca, u Kaknju je bilo 3:2 za Mladost, dok je u Travniku, gdje je Metalleghe igrao svoje utakmice u prvom dijelu sezone, bilo 2:0 za ekipu iz Jajca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost se trenutno nalazi na drugom mjestu Lige za opstanak s 31 osvojenim bodom, dok je Metalleghe treći s 26 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi