Mladost nakon preokreta savladala Željezničar

Nade tima iz Kaknja iznenadile Plave

Mladost nakon preokreta savladala Željezničar

S. Mlaćo

Kadeti Željezničara i Mladosti Doboj Kakanj danas su odmjerili snage na pomoćnom terenu stadiona Grbavica u okviru 2. kola Premijer Omladinske lige BiH, a gosti su slavili sa 2:1.

Plavi su bili opasniji na samom startu, stvorili par poluprilika, a  najbolju je imao u 14. minuti Edin Mujić koji je pogodio prečku gola Alema Mujezinovića.

Mladost je nakon toga došla do daha, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu gosti dolaze do pobjede, iako su domaći prvi poveli. Naime, u 46. minuti Devlić bez većih problema matira gostujućeg golmana Mujezinovića i činilo se da će tri boda ostati na Grbavici. Ipak, Mladost je poravnala u 67. minuti kada Muflizović iz trećeg pokušaja matira domaćeg golmana. U 75. minuti potpuni preokret. Bajrić pogađa prečku, nalijeće raspoloženi Muflizović i ponovo trese mrežu Plavih.

Do kraja je Željo imao imao incijativu, ali tri boda su otišla u Doboj kod Kaknja.

Premijer omladinska liga BiH, kadeti:

FK Željezničar - FK Mladost Doboj Kakanj 1:2 (0:0)

FK Željezničar: Muftić, Drina, Džanko, Devlić, Duraković, Sojkić, Gušo, Mujić, Cacan, Panjeta, Salanović.

FK Mladost DK: Mujezinović, Hečimović, Omeragić, Muslić, Zec, Hrustanović, Bajrić, Duraković, Kokić, Semić, Salčinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije