Mladost oslabljena na startu Premijer lige BiH

Kulović i Hiroš propuštaju duel sa Vitezom

Mladost oslabljena na startu Premijer lige BiH

E. Škulj

Ekipa dobojske Mladosti je danas na MGM Farm Areni održala posljednji trening pred duel sa ekipom Viteza u okviru prvog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.  

Dobojski tim ima impresivne rezultate sa priprema (pet pobjeda i remi uz gol razliku 12:1) koje su iza njih i dobru formu žele prenijeti i na prvenstveni duel sa Vitezom.

Duel sa Vitežanima će propustiti mladi napadač Vedin Kulović koji je ovog ljeta stigao iz kakanjskog Rudara. 

Kulović se već duže vrijeme oporavlja od povrede koju je zadobio pred kraj prošle sezone u Prvoj ligi Federacije, dok će zbog kartona iz prošle sezone susret sa Vitezom propustiti i Amer Hiroš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu Mladosti je u ovom prelaznom roku napustilo čak trinaest igrača: Ramović, Maksimović, Sušić, Kuzmanović, Abdulahović, Husić, Gačan, Lalić, Brkić, Galić, Musić, Hrelja i Laštro, dok su u tim stigli: Hiroš, Kulović, Mujagić, Bukvić, Benović, Metalsi, Zahirović, Čomor i Arežina, a prvom timu je priključeno i nekoliko talentovanih juniora. 

Gledajući pripremne susrete novi momci su se sjajno uklopili u tim i nema sumnje da će ekipa iz predgrađa Kaknja bilježiti sjajne rezultate i u novoj sezoni bh elitnog fudbalskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi