Mladost ponovo uvjerljiva, prva pobjeda Bosne iz Kalesije

Druga liga Sjever, 5. kolo:

Mladost ponovo uvjerljiva, prva pobjeda Bosne iz Kalesije

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti iz Malešića i nakon pet kola Druge lige Sjever ne znaju za poraz. Danas je u Malešićima gostovala ekipa Mramora, a na kraju je domaći tim slavio uvjerljivu pobjedu od 4:1.

Alen Šako je doveo domaće u prednost nakon 10 minuta igre, da bi se u finišu prvog dijela rezultat povećao na 2:0 zahvaljujući pogotku Hasana Hadžića. 

Gosti su se u igru vratili pogotkom Muamera Klimentića 53. minuti, ali je Mladost pogocima Škrebe i Hasića dovršila posao u ovom susretu (4:1).

Do prve pobjede je stigla i ekipa Bosne iz Kalesije. Ovaj tim je slavio na gostovanju u Srebreniku kod ekipe Ingrama s 3:2.  

Mirel Ibrahimović je doveo Bosnu u vodstvo nakon 24. minute igre, ali su domaći preko Osmića i Mustafića na otvaranju drugog poluvremena preokrenuli rezultat na 2:1. Ipak, tada crveni karton dobiva igrač domaćih Muslimovića, a tim iz Kalesije je prednost igrača više iskoristio, te je pogocima Mujanovića u 88. i Rusmira Lolića u trećoj minuti nadoknade stigao do pobjede.

Radnik je u veoma zanimljivoj utakmici savladao u Lipnici ekipu Bosne iz Mionice s 3:2. Admir Joldić je s dva gola vodio domaće do pobjede, strijelac je još bio i Deljić, dok je oba gola za goste postigao Hamdija Džaferović.

Pogotkom Adnana Barakovića iz 82. minute Mladost iz Puračića je slavila na gostovanju kod Dizdaruše s 1:0, dok je Sloga u Tojšićima golom Selmira Mešića savladala Priluk s 1:0.

Druga liga Sjever, 5. kolo:

Mladost (M) - Mramor 4:1 (Šako 10', Hadžić 35', Škrebo 70', Hasić 83' / Klimentić 53')
Radnik - Bosna (M) 3:2 (Joldić 9', 45', Deljić 53' / Džaferović 7', 62')
Ingram - Bosna (K) 2:3 (Osmić 54', Mustafić 64' / Ibrahimović 24', Mujanović 88', Lolić 90+3')
Dizdaruša - Mladost (P) 0:1 (Baraković 82')
Sloga (T) - Priluk 1:0 (Mešić 26')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti