Mladost pregažena u Širokom Brijegu, hat-trick Ćorića

Široki ubjedljiv

Mladost pregažena u Širokom Brijegu, hat-trick Ćorića

M. Šljivak

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su danas na Pecari u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Mladost iz Velike Obarske rezultatom 6:0.

Od samog početka susreta Široki je krenuo ofanzivno prema golu gostiju, a već u sedmoj minuti su stigli do vodstva. Wagner je uposlio Ćorića koji pogađa za prednost od 1:0.

Nastavio je Široki sa napadima na gol. U 34. minuti Wagner ima dvije velike prilike. Prvo mu je golman gostiju Novaković odbranio udarac, da bi potom Brazilac pogodio stativu.

Ipak, već u narednoj akciji Široki postiže gol. Igrala se 36. minuta kada mrežu gostiju za 2:0 ponovo pogađa Ćorić nakon još jedne sjajne asistencije Wagnera.

Samo tri minute kasnije Ćorić postiže hat-trick. Iskoristio je još jednu odličnu asistenciju Wagnera za prednost od 3:0 na poluvremenu.

Napadi tima sa Pecare nastavljeni su i u nastavku susreta. Wagner je bio nezaustavljiv po goste, a u 59. minuti je imao još jednu dobru priliku ali gola nije bilo.

Do četvrtog gola Široki stiže u 66. minuti. Zakarić je povisio prednost na 4:0, da bi u 75. minuti Barišić nakon dobre akcije pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potpuno demoliranje Mladosti nastavljeno je u 79. minuti. Nakon tri asistencije Wagner je uspio da se upiše i u strijelce, a pogodio je za 5:0 nakon ubacivanje iz kornera.

Konačnih 6:0 postavio je Barišić u 86. minuti susreta.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.