Mladost protiv Slavije bez kartoniranog Šišića

Žele popraviti dojam nakon poraza od Krupe

Mladost protiv Slavije bez kartoniranog Šišića

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti u prošlom kolu Premijer lige na svome terenu su pomalo iznenađujuće poraženi 0:1 od ekipe Krupe. Kakanjci su tako pokvarili svoju poziciju na tabeli, iako su i protiv Krupe imali dosta prilika, ali jednu nepažnju domaće odbrane iskoristio je Saša Kajkut i odnio bodove u Banja Luku.

Vremena za tugovanje nema jer klub iz Kaknja već sutra očekuje utakmica 1/8 finala Kup-a protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva. Izabranici Husrefa Musemića su svakako favoriti, ali to će morati i dokazati na terenu. Prema najavama klub iz Kaknja bi trebao nastupiti u najjačem sastavu, jer im je cilj ove sezone što dalje otići u ovom takmičenju.

Kada je u pitanju igrački kadar jedini igrač, koji sutra nema pravo nastupa je veznjak Aldin Šišić, koji je protiv Krupe dobio crveni karton i pauzirat će jednu utakmicu. Ostali igrači su na raspolaganju Husrefu Musemiću, koji je u dvije utakmice na klupi Mladosti zabilježio po pobjedu i poraz.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mladost će u narednom kolu Premijer lige biti ponovo domaćin, ovaj put Vitezu, koji je u rezultatskoj krizi, tako da će imati priliku popraviti dojam i eventualno ostvariti pobjedu, koja bi ih vratila među četiri-pet ekipa, koje ozbiljno konkurišu za Ligu za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi