Mladost savladala Radnik u lokalnom derbiju

Pobjeda Mladosti

Mladost savladala Radnik u lokalnom derbiju

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti iz Velike Obarske savladali su u Bijeljini u lokalnom derbiju ekipu Radnika rezultatom 2:0.

Već nakon četiri minute igre Mladost je stigla do vodstva. Slabu intervenciju domaće odbrane iskoristio je Dalibor Krezović, koji je matirao Lučića za prednost od 1:0.

Nakon primljenog gola Radnik je preuzeo inicjativu. Stvarali su prilike pred golom Tripića, a najbolju je imao Hasanović u 34. minuti, no njegov udarac je završio na stativi, pa se na odmor otišlo vodstvom Mladost od 1:0.

Nastavak susreta nije donio pretjerano lijep fudbal. Nije Radnik uspio ozbiljnije ugroziti gol Mladosti, koja je svoju šansu u nastavku iskoristila. Igrala se 78. minuta kada je dosuđen penal za goste, a precizan izvođač je Krezović za prednost do 2:0.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 2:0 za Mladost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.