Mladost Sibovac, Azot i Tomislav prošli dalje

Prvo pretkolo Kupa FBiH

Mladost Sibovac, Azot i Tomislav prošli dalje

E. Škorić

U prvom pretkolu Kupa FBiH u srijedu odigrane su tri utakmice, dok je jedna prekinuta.

Duel Sloge iz Ljubuškog i Novog Travnika prekinut je kod rezultata 5:2 za domaće i to nakon što je pretučen gostujući igrač Harun Latić, o čemu je naš portal već pisao. Postoji velika mogućnost da utakmica bude registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist gostiju.

U Žepču je Mladost iz Sibovca (kod Gradačca) slavila protiv istoimene domaće ekipe sa 4:3. Susret je završen reultatom 0:0, ali su gosti na penale bili bolji.

Sahačić, Topčagić, Čolić i Kadić su bili strijelci penala za Sibovčane, dok su Ivešić, Slišković i Tadić postizali golove za Žepče, no promašivali su Šimić i Lučić, zbog čega su na kraju domaći i ispali.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Azot je u Vitkovićima s 2:1 savladao Mramor. Maslo je bio dvostruki strijelac sa bijele tačke za Azot, a Džanić za goste. HNK Tomislav je u Višićima s 2:0 pobijedio domaću ekipu, a strijelac oba gola bio je Baćak, u 8. i 43. minuti.

Prvo pretkolo Kupa FBiH:
Žepče - Mladost Sibovac  0:0, 3:4 penali
Azot - Mramor 2:1
Sloga Lj. - Novi Travnik 5:2
Višići - Tomislav 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.