Mladost slavila u Vlasenici, trijumfovala i Krupa

Prva liga RS

Mladost slavila u Vlasenici, trijumfovala i Krupa

E. Škorić

U subotu je odigrano pet susreta 16. kola Prve lige Republike Srpske.

Vodeća Mladost iz Velike Obarske slavila je u Vlasenici s 3:1, pa nakon 16 kola ima tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Krupu.

Živanović, Krezović i Komarčević bili su strijelci za goste, dok je Ferhatović postigao jedini gol za Vasenicu.

Krupa je pred svojim navijačima, rezultatom 3:1, pobijedila Borac, a pogađali su Damjanović i Mazalica dva puta, dok je jedini gol za goste postigao Brčkalić. 

U Trebinju Leotar je s 2:1 pobijedio Sutjesku. Ljubibratić je pogodio za 1:0 u 33. minuti, Ramić udvostručio vodstvo domaćih u 74. minuti, a Zečević u finišu postavio konačnih 2:1. 

Đokić, Kostić i Došlo donijeli su pobjedu Zvijezdi 09 u Stanišićima protiv Drine Višegrad, dok su mreže mirovale na meču Tekstilca i Slobode iz Novog Grada.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 16. kolo:
Vlasenica - Mladost 1:3 (Ferhatović 68/ Živanović 44, Krezović 54, Komarčević 84)
Krupa - Borac 3:1 (Damjanović 4, Mazalica 14, 67/ Brčkalić 79)
Tekstilac - Sloboda N. Grad 0:0
Leotar - Sutjeska 2:1 (Ljubibratić 33, Ramić 74/ Zečević 89)
Zvijezda 09 - Drina Višegrad 3:0 (Đokić 23, Kostić 37, Došlo 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.