Mladost traži prvu pobjedu, Vitez gostuje u Mostaru

Premijer liga, 4. kolo

Mladost traži prvu pobjedu, Vitez gostuje u Mostaru

A. Beganović

Danas će se odigrati četiri susreta 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon što su juče kolo otvorili Sloboda i Borac (1:1), a zatim i svoj susret odigrali Sarajevo i Zrinjski (0:1), danas se nastavlja Premijer liga.

U Zenici će snage odmjeriti Mladost i Radnik, koji još uvijek ne zna za poraz. Mladost je dobrom igrom u prošlom kolu uspjela uzeti bod Borcu u Banjoj Luci, a u klubu iz Doboj Kaknja se nadaju da mogu i do prve pobjede.

"Ako ne pobijedimo Radnika kući, onda bod u Banja Luci neće ništa značiti. Gosti su veoma nezgodna ekipa, nemaju poraza i zaslužuju svaki respekt. Oni igraju dosta agresivno, trener nam je prenjeo njihove prednosti, ali nama protiv Radnika samo pobjeda dolazi u obzir", uoči susreta je istakao iskusni fudbaler Mladosti Aladin Isaković.

U Mostaru će se satati ekipe koje do sada nisu osjetile slast pobjede, Velež i Vitez, s tim da domaći u prvva tri kola ne znaju ni za poraz, dok su gosti u dosadašnjem dijelu prvenstva upisali tri poraza.

U Travniku će domaća ekipa ugostiti Čelik. Duel ove dvije ekipe je uvijek privlačio mnogo pažnje, pa će tako biti i ovaj put. Čelik je uz Radnik najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prrvenstva, dok su Veziri svoj kvalitet pokazali pobjedom nad Sarajevom.

"Protiv Travnika ćemo dati svoj maksimum i želimo da ostanemo neporaženi. Značit ćemo puno podrška navijača, uz njihovu podršku vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata na Piroti", izjavio je defanzivac Čelika, Jovo Kojić, dok je golman Travnika Adis Nurković istakao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da nas očekuje jako teška i neugodna utakmica, jer ovo je ujedno i komšijski derbi. Čelik u ovakvim utakmicama prati armija navijača i to im je olakšanje, ali tradicija je na strani Travnika. Ja se nadam da ćemo mi odigrati dobru utakmicu i na kraju imati razloga za slavlje".

U Zvorniku se sastaju domaća Drina i Rudar Prijedor. Domaći su prvenstvo otvorili sa tri vezana poraza, tako da su već sada pod ogromnim pritiskom, dok Rudar na svom kontu ima četiri boda i koliko-toliko u današnji susret ulazi raterećenije.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.