Mladost u prijateljskom meču savladala Čelik

Slavio novi premijerligaš

Mladost u prijateljskom meču savladala Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti danas su na stadionu u Doboju kod Kaknja savladali ekipu Čelika rezultatom 2:1.

Bila je to jedna solidna utakmica u kojoj su svi golovi i većina šansi viđeni već u prvom poluvremenu. Domaći su poveli u drugoj minuti susreta, a za vodstvo se pobrinuo Haris Dilaver. 

Nakon primljenog gola gosti su se probudili, te su do izjednačenja stigli već u 12. minuti. Anel Dedić je ubacio iz kornera, a u šesnaestercu se najbolje snašao Vernes Selimović koji je rezantnim udarcem matirao domaćeg golmana Adnana Hadžića. 

Gosti su poslije primljenog gola preuzeli inicijativu, te opasno prijete preko Anela Dedića u dva navrata, ali je golman Adnan Hadžić sjajnim intervencijama uspio spasiti svoj tim. Kada su svi mislili da će se na poluvrijeme otići rezultatom 1:1, domaći postižu gol u 45. minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Asistent je bio Mirza Rizvanović, a loptu je u mrežu pospremio Aladin Isaković za vodstvo Mladosti od 2:1. Treneri obje ekipe u drugom poluvremenu dali su šansu svim igračima, no za poluvrijeme jedina ozbiljna prilika bila je za goste. Stipe Barać odlično je proigrao Vernesa Selimovića, ali rezervni golman Hinović fantastičnim refleksom spašava Mladost. 

Na kraju dodajmo i to da je više od 1000 navijača na trubinama na kraju utakmice aplauzom ispratilo igrace obje ekipe.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.