Mladost uzela bod u Foči, Krupa tri u Višegradu

Odigrani su susreti 9. kola Prve lige Republike Srpske

Mladost uzela bod u Foči, Krupa tri u Višegradu

A. Beganović

Kompletirano je 9. kolo Prve lige Srpske u kojem je vodeća Mladost remizirala u Foči sa Sutjeskom, dok je drugoplasirani Tekstilac poražen na gostovanju kod Zvijezde 09 (3:2), a Krupa je upisala pobjedu na gostovanju kod Drine HE Višegrad (1:0), te se tako uključila u borbu za sami vrh.

Mladost iz Velike Obarske, dojučerašnji premijerligaš, osvojila je bod u Foči. Domaća Sutjeska je bolje otvorila susret i do prednosti je stigla u 22. minuti preko Danilovića, a gostima je bod donio Delić u 78. minuti.

Sjajnu utakmicu odigrali su Zvijezda 09 i Tekstilac, a na kraju je slavila Zvijezda rezultatom 3:2. Gosti iz Dervente su golovima Glišića u 6. i 25. minuti imali ogromnu prednost, ali domaći se nisu predavali. Vučić je u 45. minuti smanjio na 2:1, Dupor je u 54. stvari vratio na početak, da bi Vučić svojim drugom golom u 70. minuti donio velika tri boda Zvijezdi.

Do velika tri boda stigli su fudbaleri Krupe, koji su u Višegradu s minimalnih 1:0 savladali domaću Drinu, a jedini pogodak na susretu postigao je Đukarića u 82. minuti.

Pogotkom Macanovića u 84. minuti Sloboda iz Mrkonjić Grada je u Trebinju s minimalnih 1:0 savladala Leotar, a istim rezultatom Kozara je pred svojim navijačima savladala Borac. Jedini pogodak na susretu postigao je Popović u 59. minuti.

Tri boda na svoj konto upisala je i Sloboda, koja je na domaćem terenu bila bolja od Vlasenice (2:1). Nedeljković je u 23. minuti doveo Slobodu do prednosti, Pejanović je u 39. postiže pogodak za 1:1, da bi Brkić osam minuta prije kraja donio pobjedu Slobodi.


Prva liga Republike Srpske, 9. kolo:

Sloboda Novi Grad - Vlasenica 2:1 (Nedeljković 23', Brkić 82' / Pejanović 39')

SLOBODA: Majkić, Popović, Ćulibrk, Zgonjanin, Mešić, Vojinović, Antonić, Nedeljković, Kovačević, Mustedanagić. Tadić. Još su igrali Brkić, Mitrović, Vranešević.

VLASENICA: Kovačević, Pejanović, Purković, Ferhatović, Aleksandar Pejanović, Janjić, Eskić, Kovačević, Ikić, Đurić, Vuković. Još je igrao Došić.

Drina HE Višegrad - Krupa 0:1 (Želimir Đukarić 82')

DRINA: Govedarica, Pljevaljčić, Kovač, Pavlović, Damjanović, Okuka, Jovanović, Mirković, Pjević, Sekulić, Ljuca. Još su igrali Marković i Savić.

KRUPA: Kutić, Stjepanović, Damjanović, Ljubenović, Stojanov, Vuković, Mazalica, Vukotić, Lolić, Malinović, Mijić. Još su igrali Tomaš, Đukarić i Želimir Đukarić.

Leotar - Sloboda Mrkonjić Grad 0:1 (Macanović 84')

LEOTAR: Kolak, Ljubibratić, Andrić, Savo Andrić, Ramić, Deretić, Cicović, Perović, Cimirot, Zoranović, Todorović. Još je igrao Ratković.

SLOBODA: Grković, Bereta, Dimitrijević, Macanović, Travar, Janković, Gračanin, Dujaković, Šipovac, Savić, Kremenović. Još su igrali Danilović, Topić i Komljenović. 

Kozara - Borac 1:0 (Popović 59')

KOZARA: Trkulja, Kovačević, Vukajlović, Petrović, Majdanac, Mirković, Perić, Zec, Srndović, Makitan, Kovljen. Još su igrali Popović, Glišić, Majdanac.

BORAC: Smajić, Mujčić, Jaćimović, Perić, Radić, Zoran Perić, Paležnica, Galešić, Đorić, Šarkanović, Dujmušić. Još su igrali Đurić, Savkić i Mišić.

Zvijezda 09 - Tekstilac 3:2 (Vučić 45', 70', Dupor 54' / Glišić 6', 25')

ZVIJEZDA 09: Jović, Nikolić, Ćosić, Bogićević, Đokić, Dupor, Zekić, Boljanović, Vučić, Kostić, Novaković. Još su igrali Nikolić, Došlo i Spasojević.

TEKSTILAC: Plisnić, Rastović, Jolović, Vujanić, Đuričić, Škorić, Glišić, Susaković, Duspara, Milaković, Prljeta. Još su igrali Marić, Gavrić i Đukić.

Sutjeska - Mladost 1:1 (Danilović 22' / Delić 78')

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

SUTJESKA: Petrović, Drakul, Trifković, Filipović, Mrgud, Rašević, Đoković, Mojović, Dejan Drakul, Danilović, Guzina. Još su igrali Zečević i Njeguš.

MLADOST: Radić, Krezović, Zelić, Bajić, Trifković, Nikolić, Komarčević, Blagojević, Delić, Đurović, Mazić. Još je igrao Živanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.