MNK Centar na korak do novog naslova

U derbiju nadigrali Brotnju

MNK Centar na korak do novog naslova

A. Beganović

U derbiju 20. kola Premijer lige u futsalu Centar je bio bolji od Brotnja (6:3), pa su tako malonogometaši iz Sarajeva stigli na korak do odbrane titule prvaka.

Derbi susret 20. kola Premijer lige u futsalu privukao je ogromnu pažnju, a dvorana na Mojmilu bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta. No, gledaoci nisu bili svjedoci neizvjesnog meča jer su izabranici Muhameda Poričanina već nakon prvog poluvremena imali vodstvo od 4:0, pa je već tada pitanje pobjednika bilo riješeno.

Uspjeli su gosti iz Čitluka u drugom poluvremenu postići tri gola, no prednost domaćih niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Tri gola za Centar je postigao Nermin Kahvedžić, dok su se u listu strijelaca još upisali Nijaz Mulahmetović, Bilal Jelić i Emir Bunar. S druge strane za Brotnju su pogađali Kristijan Pantić (dva gola), te Anđel Kovač.

Dva kola prije kraja prvenstva Centar ima 49 bodova, a Brotnjo 45, dok je Zrinjski trećeplasirani sa 42 boda i utaakmicom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.