MNK Centar prvak Bosne i Hercegovine

Odbranjena titula prvaka

MNK Centar prvak Bosne i Hercegovine

A. Beganović

U Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ u Sarajevu ekipa MNK Centar iz Sarajeva pobijedila je sa 4:1 KMF Nevesinje u pretposljednjem 21. kolu Premijer futsal lige BiH i tako, po drugi put zaredom, osvojila titulu prvaka države.

Golove za sarajevski tim postigli su Emir Bunar u 17', Nermin Jusić u 30', Nermin Kahvedžić u 35' i Zijad Karčić u 40', dok je jedini pogodak za Nevesinje postigao Igor Trutina u 38'.

„Drugi put uzastopno smo prvaci države. Bilo je teško odbraniti titulu jer smo imali jake konkurente, ekipe Brotnja i Zrinjskog. Međutim mi smo igrali dobro tokom cijele sezone i mislim da smo zasluženo završili na prvom mjestu“, rekao je za službenu stranicu Fudbalskog saveza BiH šef stručnog štaba Centra Muhamed Poričanin.

Zadovoljstvo zbog titule nije krio ni golman Bahrudin Omerbegović:

„Odlično smo radili čitavu sezonu i zasluženo smo prvi u državi. Moram istaći da je i kvalitet lige sve bolji i sve više timova konkuriše za visok plasman, a samim tim ova titula još više dobija na značaju.“

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a pehare i medalje igračima uručili su predsjednik FSBiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.