MNK Centar se plasirao u glavnu rundu UEFA Futsal Kupa
FOTO: NFSBiH

MNK Centar se plasirao u glavnu rundu UEFA Futsal Kupa

A. Beganović
Teme:

U posljednjem meču grupe H preliminarne runde UEFA Futsal Kup-a koji je odigran vsinoć u Bernu, MNK Centar iz Sarajeva pobijedio prvaka Švajcarske Mobulu sa 11:2 (4:1), piše službena stranica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Četiri gola postigao je Nermin Jusić, a Anel Radmilović tri. U listu strijelaca su se upisali još Marijo Aladžić, Almir Kerla, Ermin Salčin i Emir Bunar.

Nermin Jusić je na ovom susretu postigao i auto-gol, dok je strijelac drugog gola za Mobulu Mirko Wilhelm.

Centar je nakon dvije ubjedljive pobjede osvojio prvo mjesto u  grupi sa 6 bodova i ostvario plasman u glavnu rundu UEFA Futsal Kup-a. Drugo mjesto pripalo je švedskom Goteborgu koji je osvojio tri boda, dok je domaćin turnira Mobulu završio na trećoj poziciji bez bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.