MNK Centar u Evropi predstavlja BiH u najboljem svjetlu

U elitnoj rundi kvalifikacija

MNK Centar u Evropi predstavlja BiH u najboljem svjetlu

A. Beganović

Bosanskohercegovački prvak u futsalu, MNK Centar, upiso se plasirati u elitnu rundu Futsal kupa.

U vremenu kada su bosanskohercegovački sportski kolektivi u evropskim takmičenjima samo prolaznici, MNK Centar našu zemlju predstavlja u najboljem svjetlu.

Tako je bilo i nedavno u preliminarnoj rundi kvalifikacija Futsal kupa kada su u duelima Baltijom, Lynxom i Istanbilom pokazali snagu.

Slavili su u sva tri meča i to dva puta po 9:3 (Istanbul i Lynx), te 4:1 protiv Baltije pa su se sasvim zasluženo plasirali u elitnu rundu kvalifikacija.

U elitnoj rundi Centar će igrati u Grupi 5 zajedno sa portugalskim Sportingom, belgijskim Halle Gooikom i italijanskim Real Rietijem, a o velikom uspjehu u preliminarnoj rundi za SportSport.ba je govorio alfa i omega bosanskohercegovačkog prvaka Dženan Muminović.

"Ostvarili smo veliki uspjeh plasmanom u elitnu rundu kvalifikacija. U Litvaniji smo sjajno igrali i zasluženo smo na kraju slavili. Predstoje nam utakmice sa prvacima Belgije, Portugala i Italije, a učinit ćemo sve da Bosnu i Hercegovinu predstavimo u što boljem svijetlu", istakao je Muminović za SportSport.ba.

"U LItvaniji smo pokazali svoju snagu i poslali smo svojevrsnu poruku našim narednim protivnicima. Iskoristio bih priliku i zahvalio se ljudima bez koji ovaj uspjeh sigurno ne bismo mogli napraviti, a to su gospodin Jasmin Baković, Dževad Bečirević, Elmedin Konaković, Alen Hujić i Dino Selimović", zaključio je Muminović.. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti