MNK Željezničar upisao historijsku pobjedu nad Salinesom

Sjajna igra domaćih i prva tri boda

MNK Željezničar upisao historijsku pobjedu nad Salinesom

S. Mlaćo

MNK Željezničar na najbolji mogući način otvorio je novu sezonu u Premijer futsal ligi BiH, svoju debitantsku u ovom rangu.

Plavi su u Sportskoj dvorani na Grbavici savladali MNK Salines iz Tuzle sa 5:3, te obradovali svoje navijače.

Izabranici Harisa Rokše poveli su u 14. minuti kada Bekira Hodžića matira Anes Džafo, a zatim isti igrač u 26. minuti povećava vodstvo na 2:0.

Gosti se ne predaju, pa u 31. minuti na 2:1 smanjuje Jasmin Spahić. Ipak, Plave primljeni pogodak nije poremetio, pa za samo minutu Emir Gekić postiže dva pogotka i već tada je bilo jasno da će domaći slaviti prvu pobjedu ove sezone. Ermin Salčin zatim povećava na 5:1, a do kraja je publika vidjela dva pogotka gostiju za konačnih 5:3.

Treba istaći lijepu atmosferu u dvorani na Grbavici, ali i dijeljenje pravde Igora Puzovića (Travnik), te Adisa Durakovića (Bugojno) i Almedina Berila (Sarajevo), koji su se sjajnim suđenjem uklopili u ovaj veoma kvalitetni meč.

MNK Željezničar - MNK Salines 5:3 (1:0)

MNK Željezničar: Alihodžić, Ajanović, Hodžić, Džafo, Gekić, Šahman, Beširević, Kapetanović, Arnautović, Gušo, Demirović, Zeba, Krka, Salčin.

MNK Salines: Hodžić, Isanović, Ramić Ma., Marinković, Ramić Me., Ćatić, Imšić, Avdić, Muratović, Imširović, Spahić, Jusić, Ramić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi