Kapiten Čelika za SportSport.ba

"Mnogo bi nam značio dolazak Džidića, Karića i Zahirovića"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će doigrati i prvu pripremnu utakmicu, protivnik će im biti ekipa Bosne iz Visokog, a nakon toga u nedjelju će Zeničani kod kuće igrati protiv Rudara iz Kaknja. Svi igrači jedva čekaju da krenu s odigravanjem utakmica, kako bi se ekipa što bolje uigrala prije nastavka sezone. Jedan od igrača bez kojih se ne može zamisliti početna postava, a posebno defanzivni dio ekipe jeste 30-godišnji stoper Emir Jusić.

Kapiten Čelika za SportSport.ba govorio je o pripremama ekipe, pojačanjima, te nastavku sezone i borbi za opstanak.

"Pripreme teku u najboljem redu, ovaj početak priprema imali smo lakši tempo s jednim treningom dnevno, evo već sada imamo po dva puta na dan. Imamo utakmice u narednim danima, pa sljedeće sedmice idemo na pripreme u Crnu Goru. Ostat ćemo tamo 12 dana i na nama je da se spremimo što bolje, kako bi bili mnogo bolji na proljeće. Konkurenti za opstanak su nam Metalleghe i Olimpic, koji se isto dobro pojačavaju u ovom prelaznom roku. Kod nas u zadnjih 10-tak dana ima pozitivna priča, bolja dešavanja, navijači se vraćaju na stadion i to nam će svakako biti dobar motiv i vjetar u leđa" ističe Jusić.

S ekipom treniraju Džidić, Karić i Zahirović, čiji je dolazak u klub još neizvjestan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče Džidića, Karića i Zahirovića njih ne treba posebno predstavljati. To su prije svega moji prijatelji i dovoljno je samo pogledati njihove dosadašnje karijere i gdje su dosad igrali dovoljno govori. Oni bi nam svakako u ovom trenutku mnogo pomogli, bilo bi znatno lakše doći do cilja u to sam siguran.Nama je teško bilo igrati pred praznim tribinama, na proljeće ćemo imati podršku, znamo koji grb nosimo, na nama je da damo svoj maksimum. Trebamo svi zajedno, čitava Zenica da dišemo zajedno kako bi opstali u Premijer ligi" kazao je Jusić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi