Mnogo zanimljivih utakmica, ali sve su oči uprte u Koševo

Nastavlja se Premijer liga

Mnogo zanimljivih utakmica, ali sve su oči uprte u Koševo

Nakon reprezentativne pauze, ovog vikenda se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine. Na redu je 12. kolo koje je, bez ikakve dileme, u znaku velikog sarajevskog derbija.

Najveći rivali bh. fudbala Sarajevo i Željezničar će po 109. put u historiji odigrati ligaški derbi koji i ovoga puta privlači veliku pažnju. O ovoj utakmici se više-manje već sve zna i jasno je da nas čeka još jedna utakmica u kojoj pobjeda donosi više od tri boda, kako fudbalerima tako i navijačima oba sarajevska kluba. S obzirom da je gradski derbi jedina utakmica ovog kola koja je na rasporedu u nedjelju, u ovoj najavi ćemo više pažnje posvetiti preostalim parovima 12. kola koji se igraju danas, dok će opširnija najava velikog derbija uslijediti sutra.

Iako su sve ostale utakmice ovog kola u sjeni duela na Koševu, ne može se reći da će one biti nezanimljive. Naprotiv, ovo kolo nosi nekoliko izuzetno neizvjesnih utakmica nakon kojih bi trebalo doći do promjena na tabeli, posebno u vrhu.

Lider Zrinjski će gostovati Radniku u Bijeljini i to će biti duel prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli. Plemići su i ove sezone najkonstantnija ekipa u BiH, dok Radnikove pobjede više niko ne smatra iznenađenjima. Zrinjski ima 26 bodova dok Radnik predvodi grupu od čak pet timova koji imaju 18, pa bi njihova eventualna pobjeda mogla zakomplikovati stvari u vrhu tabele. Blaga uloga favorita ipak predstavlja Zrinjskom, ali se gosti iz Mostara sigurno ne bi protivili ni osvajanju jednog boda na ovom teškom gostovanju.

Također, zanimljivim se čini i duel Mladosti i Krupe, timova koji su najprijatnija iznenađenja lige. Obje ekipe se nalaze u gornjem dijelu tabele sa po 18 bodova i pobjednik ovog duela bi nakon ovog kola lako mogao zauzeti sjajno drugo mjesto na tabeli. Neizvjesno bi trebalo biti i na Otoci, gdje se sastaju Olimpic i Sloboda, ali i u duelu Metalleghea i Čelika, timova iz donjeg dijela tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg će u ovom kolu gostovati u Vitezu i ekipi sa Pecare će to biti prilika da napokon uhvati priključak za timovima iz vrha. Poznato je da je Vitez nezgodna ekipa, pa se s pravom može reći da su u ovom duelu moguća 'sva tri znaka'.

Utakmica Olimpica i Slobode igra se danas s početkom u 14:30 sati, dok se preostale četiri igraju od 15:00 sati. U tom terminu će biti odigran i sutrašnji derbi na Koševu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi