Mnogo zanimljivih utakmica u 18. kolu Premijer lige

Posljednje kolo jesenjeg dijela

Mnogo zanimljivih utakmica u 18. kolu Premijer lige

Danas i sutra će biti odigrane preostale utakmice 18. kola Premijer lige BiH kojim će biti spuštena zavjesa na jesenji dio sezone, koja se prvi put u historiji igra u ovom formatu.

Aktuelni prvak i lider na tabeli Zrinjski je jučer kao gost savladao Vitez sa 1:0 i tako 2016. godinu okončao na najbolji mogući način. Plemići će prezimiti kao prvoplasirani tim prvenstva, a ovog vikenda će saznati s kolikom će prednošću u odnosu na prve pratioce otići na zasluženu pauzu.

Derbi kola se igra na Koševu, gdje Sarajevo dočekuje Radnik. Bordo tim je u seriji od četiri uzastopne pobjede i sa tri boda iz predstojećeg duela bi jesenji dio sezone završio na drugom mjestu. Radnik je trenutno trećeplasirani tim tabele i najbolji je gost lige sa skorom od pet pobjeda iz osam utakmica, uz samo jedan poraz.

Tradicija kaže da Sarajevo na svom terenu redovno pobjeđuje goste iz Bijeljine, a prošle sezone rezultat je bio 2:1 za bordo tim. Treneri oba kluba će, više-manje, moći računati na najbolje igrače s kojim raspolažu i nema sumnje da nas očekuje vrlo zanimljiv duel u kojem će ulogu blagog favorita imati domaći sastav.

Zahuktali Željezničar će u ovom kolu dočekati Čelik, koji će na Grbavicu doputovati bez nekoliko standardnih fudbalera. Nakon gostujuće pobjede od 4:0 nad Zrinjskim, atmosfera u plavom taboru je dosegla vrhunac i fudbaleri Slavka Petrovića će se potruditi da svojim navijačima prirede još jednu rutinsku pobjedu i od njih se oproste na najbolji način. Na Grbavici se očekuje dobra posjeta, na terenu će biti dva stara rivala ali jedan tim će biti apsolutni favorit. Sve osim pobjede Željezničara bila bi senzacija, a Čelik bi i bod proslavio kao pobjedu.

Zanimljiv meč očekuje se i u Tuzli, gdje će Sloboda ugostiti Krupu. Crveno-crni trenutno drže šestu poziciju na kojoj namjeravaju i ostati, a s tri boda protiv Krupe bi se dobro približili ostvarenju svog cilja. Krupa je, sa druge strane, gotovo sigurna u Ligi za prvaka i plasmanom među šest najboljih bi i ostvarila svoje ciljeve u debitantskoj sezoni. Prvi meč ova dva tima u ovoj sezoni okončan je ubjedljivom pobjedom Krupe rezultatom 3:0, pa je jasno da igrači Vlade Jagodića sada žele osvetu.

Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Mladost, a ova utakmica bi mogla biti vrlo interesantna s obzirom da su u pitanju timovi koji se, objektivno, jedini mogu 'ugurati' među šest najboljih i izboriti Ligu za prvaka. Široki ima 23 boda dok Mladost ima bod manje, a poraženi iz ove utakmice bi se najvjerovatnije mogao oprostiti od borbe za poziciju broj šest. Remi ne bi pretjerano odgovarao ni jednim, ni drugim, pa se može očekivati otvoren meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od pet preostalih utakmica 18. kola tri se igraju u Sarajevu, a treću će igrati Olimpic i Metalleghe. Radi se o klubovima koji se nalaze u samom dnu tabele. Olimpic je posljednji, dok Metalleghe zauzima deseto mjesto i gotovo je sigurno da će barem jedan od ova dva kluba dogodine igrati u 1. ligi Federacije BiH. Ova utakmica bi mogla 'zakuhati' stvari u začelju tabele ukoliko bi Olimpic došao do tri boda, dok bi eventualna pobjeda gostiju iz Jajca gurnula tim sa Otoke u još veće probleme.

Utakmice na Otoci, Tušnju i Grbavici igraju se danas i sve počinju u 13 sati, dok su sutra na rasporedu mečevi na Koševu (13:00) i na Pecari (16:00).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti