Modić i Hajradinović zbog povreda ne dolaze na okupljanje

Problemi za selektora mlade reprezentacije

Modić i Hajradinović zbog povreda ne dolaze na okupljanje

D. Kurbegović

Mlada reprezentacija BiH sutra će se okupiti u Vogošći, gdje će se pripremati za dvije prijateljske utakmice protiv Crne Gore i SAD-a. 

Selektor Darko Nestorović nažalost već na početku mandata i priprema za kvalifikacije susreo se sa problemima. Naime, dvojica sjajnih veznjaka Haris Hajradinović iz belgijskog Genta i Andrej Modić član italijanskog Milana sutra ne dolaze na okupljanje u Sarajevo, a razlog su povrede zbog kojih su van terena i trenutno su u fazi oporavka.

Ovu vijest su za SportSport.ba potvrdili i sami nogometaši, kojima je žao što neće biti sa svojim vršnjacima na mini pripremama u Vogošći.

"Trenutno se nalazim u Španiji na pripremama s ekipom, treniram odvojeno jer sam nategao ligamente i moram pauzirati nekih 10-tak dana, a onda bi trebalo biti sve u redu. Stvarno mi je žao što neću biti sa svojim prijateljima u Vogošći, te prijateljskim utakmicama koje nas očekuju. Nadam se da ćemo odigrati dosta dobro i zabilježiti dobre rezultate u okviru priprema za kvalifikacije. Ova generacija ima sjajnih igrača i ako nas povrede zaobiđu sigurno je da ćemo mnogima pomrsiti račune", kazao je za naš portal Haris Hajradinović.

Osim Haris Hajradinovića i talentovani veznjak slavnog AC Milana neće doći na okupljanje U-21 selekcije naše zemlje.

"Imam probleme s preponom već dva mjeseca i zato nisam igrao ni za ekipu koja igra u Primaveri, pokušao sam se jednom prije vremena vratiti pa me ponovo zabolila prepona i sada ne želim ništa rizikovati dok to ne bude do kraja uredu. Već mi je rečeno da ću od jula biti sa seniorskom ekipom i da na moje usluge računaju u narednoj sezoni. Žao mi je što se ne mogu odazvati selektoru Nestoroviću, ali sam polaskan što računa na mene i nadam se da ću na sljedećim okupljanjima opravdati njegov poziv. Koliko sam upoznat u maju mjesecu je elitni krug kvalifikacija juniorske selekcije, tako da se nadam da ćemo ako budemo kompletni plasirati se prvi puta na jedno veliko takmičenje", kazao je za SportSport.ba 19-godišnji Modić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.