Modić: Zajedno s Francuskom do elitnog kruga kvalifikacija

Kapiten juniorske reprezentacije za SportSport.ba

Modić: Zajedno s Francuskom do elitnog kruga kvalifikacija

D. Kurbegović

Nogometna juniorska reprezentacija BiH danas se okupila u Vogošći, gdje će se pripremati za kvalifikacioni turnir u Makedoniji, koji će trajati od od 8. do 13. oktobra u Skoplju.

Protivnici naših mladića biće reprezentacije Makedonije, Francuske i Lihtenštajna. Prvu utakmicu igramo protiv Lihtenštajna 08. oktobra, zatim protiv domaćina igramo 10. oktobra, te posljednji susret kvalifikacija protiv 13. oktobra protiv Francuske.

Dvije prvoplasirane reprezentacije plasirat će se u elitni krug kvalifikacija, koji će se odigrat naredne godine.

Igrač od kojeg se vjerovatno najviše i očekuje u Makedoniji jeste 18-godišnji nogometaš italijanskog Milana i kapiten juniorske reprezentacije Andrej Modić. Ovaj sjajni veznjak, ovog je ljeta bio na pripremama s prvotimcima Milana, te je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica na turneji po Americi, a ubilježio je minutažu protiv Manchester Citiya, te Olympiakosa.

Ovu sezonu ovaj nogometaš nastupat će za ekipu Milana, koja se takmiči u Primaveri, a nakon tri odigrana kola imaju maksimalan učinak uz nastup našeg reprezentativca u svim utakmicama od prve do zadnje minute.

O predstojećim kvalifikacijama naših mladih nada, te očekivanjima u narednoj sezoni u dresu Milana, za naš portal kazao je nešto više igrač rođen u Kotor Varoši.

"Okupili smo se u Vogošći, imamo sjajne uvjete, vrijeme je idealno za pripreme i atmosfera je na visokom nivou. Mislim da imamo jednu dobru generaciju nogometaša, koja može i mora plasirati se u elitni krug kvalifikacija. Najveći protivnici u Makedoniji će nam biti Francuska, koja je prvi favorit grupe, te domaćin, koji će sigurno pokušati na krilima svojih navijača dokopati se drugog mjesta. Mi imamo cilj izboriti jedno od prva dva mjesta, a realno je da zajedno s Francuskom odemo u elitni krug kvalifikacija", nada se Modić.

Odazvao se selektoru juniorske reprezentacije, iako je već ubilježio tri nastupa za mladu selekciju BiH.

"Uvijek se radujem reprezentativnom okupljanju, došao je poziv, pričao sam sa selektorom i došao sam dati svoj doprinos u što boljem plasmanu. Stvarno je ova godina izuzetna za mene kada je u pitanju reprezentativna karijera, već sam ubilježio i nekoliko nastupa za mladu selekciju, iako po godištu još pripadam juniorima. Nadam se da ću i sa juniorskom i mladom selekcijom imati mnogo uspjeha u narednom periodu", kaže defanzivni veznjak i glavna uzdanica selektora Tonija Karačića.

Igrama u Primaveri za Milan želi se nametnuti Fillipu Inzaghiju i debitovati u Seriji A ove sezone.

"Dobro smo počeli u Primaveri, imamo tri pobjede u tri odigrana susreta i nadam se da ćemo ove sezone biti u samom vrhu tabele. Igrao sam već nekoliko utakmica prijateljskih za seniorsku ekipu Milana, Inzaghi me dobro poznaje, jer mi je bio trener u omladinskim kategorijama, te se nadam da uz dobre igre ove sezone mogu i do debija u Seriji A, a to bi svakako bilo ispunjenje još jednog sna", kazao je za SportSport.ba Andrej Modić jedan od igrača čije vrijeme tek dolazi i koji bi u narednih 10-tak godina zajedno s Muhamedom Bešićem trebao pokrivati poziciju defanzivnog veznog u seniorskoj reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.