Moram i mogu još bolje
Mahir Karić

Mahir Karić nogometaš Slovan Libereca opravdao poziv

Moram i mogu još bolje

Mahir Karić je dijete Grbavice. Od prošle sezone stanovnik je Češke Republike i čllan Slovan Libereca. Njegove dobre partije u ovoj zemlji skrenule su pažnju selektora najboljih bh. juniora Zorana Bubala i Karić je pozvan na zimski Kamp u Međugorje gdje je pored Muamera Gagule, Darka Džajića i Semina Aganspahića u testiranju momaka rođenih 1992. godine po mišljenju Stručnog štaba ostavio odličan dojam.

"Poziv u reprezentativnu selekciju svoje zemlje je nešto najljepše što se može dobiti u karijeri. zato sam bio veoma sretan kada me je selektor Bubalo odlučio pozvati na zimski kamp u Međugorju.", kaže Karić i dodaje:

"Ranije sam kod selektora Stojnića bio u selekciji U - 17 tako da većinu saigrača poznajem. Želja mi je da dokažem da se u Češkoj i mom klubu Slovanm Liberecu radi zaista dobro i da sam spreman ispuniti sve zahtijeve selektora Bubalala."

Godinu dana tvoje starije kolege očekuje nastup u Ukrajini u okviru drugog kruga evropskih kvalifikacija. Da li moža očekujete da će se i vaše ime naći na spisku putnika za Ukrajinu?

"Najbolja juniorska selekcija naše zemlje već dvije godine zaredom prolazi u drugi elitni krug evropskih kvalifikacija. Što se tiče Ukrajine, vjerujem da ću izboriti mjesto među putnicima za Kijev. Predstoje dvije prijateljske utakmice sa Crnom Gorom, mislim 9. i 11. marta. Nadam se da ću potvrditi svoju dobru formu i vizirati kartu za Ukrajinu.", kaže Mahir Karić jedan od velikih talenata našeg nogometa koji svojim igrama u Češkoj pobudio pažnju tamošnjih jačih klubova, ali i nekoliko klubova iz Njemačke. Ipak, Karić ostaje vjeran svom klubu Slovan Liberecu do ljeta, a onda možda i promijeni sredinu. Kako ističe za sada najviše razmišlja o juniorskoj selekciji BiH gdje želi pokazati rad volju i htijenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti