"Moramo se potruditi da vratimo Iskru gdje joj je mjesto"

Senid Kulaš za SportSport.ba

"Moramo se potruditi da vratimo Iskru gdje joj je mjesto"

S. Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre sezonu u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad završili su na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i Krajina, ali  je zbog boljeg međusobnog duela titula otišla u Cazin.

Bugojanci su protekle sedmice ipak uspjeli doći do jednog trofeja, a radi se o pobjedniku kupa NS SBK/KSB gdje su u Kreševu sa 1:0 savladali FK Vitez. Šef stručnog štaba Iskre Senid Kulaš ipak je na kraju sezone imao razloga za zadovoljstvo.

"Mi smo u finale kupa ušli sa ciljem da osvojimo kup i hvala Bogu u tome smo uspjeli. Dominirali smo svih 90.minuta, imali smo 3-4 stopostotne šanse, a mislim da je protivnik samo u prvom poluvremenu imao samo jedan šut na gol, odnosno pogodili su stativu. Sve u svemu mogu čestitati momcima koji su pružili maksimum i kada nažalost nismo uspjeli ući u ligu ovo je bio čisto neki popravak", ističe Kulaš.

I pored toga što nisu osvojili prvo mjesto u ligi, u Iskri su sretni što je veći broj mladih igrača sjajno iskoristio svoju šansu te pokazao da je se na njih može računati i u narednom periodu.

"Ovdje je dosta mlada ekipa i ove momke treba usmjeravati i dobrim radom pokušati izvući što veći maksimum iz njih. Trebamo dati jedan doprinos kako grad tako i uprava i svi da Iskra bude tamo gdje joj mjesto, a mislim da joj je u ovom slučaju mjesto u Prvoj ligi Federacije. Dva juniora su protiv Viteza startala, a treći je ušao i dao odlučujući pogodak i budućnost je sigurno na njima. Isto tako moraju još više raditi i slušati trenere da bi napredovali u svojoj karijeri",  dodaje naš sagovornik.

Kulaš je uoči preuzimanja seniorske momčadi vodio kadetsku selekciju kluba koja je na kraju osvojila prvo mjesto u Omladinskoj ligi grupa Centar te će nastupati na završnici koja se u u utorak i srijedu igra u Livnu.

"Ja sam 24 kola vodio ekipu i hvala Bogu oni su završili prvi. Sigurno da mogu biti zadovoljan i tim ali i učinjenim u seniorskoj momčadi gdje sam vodio šest utakmica. Šta reći osim da što boljim radom i edukacijom pokušamo napraviti još bolji rezultat", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba NK Iskra Senid Kulaš.

Iz rukovodstva Iskre su prije par dana na press konferenciji saopćili da će Kulaš sigurno i u narednoj sezoni sa klupe predvoditi seniorsku momčad koja će opet pokušati ostvariti plasman u Prvu ligu Federacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi