"Moramo se zapitati ako smo potrošili strpljenje navijača"

Prvi čovjek FK Sloboda za SportSport.ba

"Moramo se zapitati ako smo potrošili strpljenje navijača"

Fudbaleri Slobode su sinoćnjim porazom od GOŠK-a iz Gabele nastavili seriju loših rezultata u novoj takmičarskoj sezoni. Iako je uoči sezone najavljena borba za titulu, tuzlanski klub se nakon nepunih sedam kola nalazi u dnu tabele i navijači sve glasnije od rukovodstva kluba traže promjene na trenerskoj klupi. 

Da su najvatrenije pristalice Slobode izgubile strpljenje vidjelo se i sinoć kada su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pozvale fudbalere pred sjevernu tribinu, a pojedini igrači su ostali i bez dresova jer ga očito, prema mišljenju navijača, i ne zaslužuju ili se za njega dovoljno ne bore. 

Da li će Vlado Jagodić (53) ostati na kormilu Slobode vjerovatno će biti poznato danas, za kada je zakazan sastanak Upravnog odbora, što je za SportSport.ba potvrdio i prvi čovjek kluba Senad Mujkanović.

"Poraz od GOŠK-a nas je iznenadio, nismo ga očekivali, ali to je ono što očito sport čini zanimljivim. Što se tiče Jagodića, mi ćemo danas imati sastanak Upravnog odbora na kojem ćemo donijeti određene odluke vezane za aktuelnu situaciju. Moram istaći kako klub odlično funkcioniše, ali nažalost trenutno jedino rezultatski dio nam ne ide na ruku", kazao je Mujkanović. 

Mujkanović smatra kako je i rukovodstvo kluba jednim dijelom zaslužno za trenutne rezultate.

"I mi smo djelimično krivi. Možda smo trebali ranije reagovati, ali u suštini za sportske rezultate su odgovorni ljudi koji rade na tom polju. Ne može se neko ko se bavi finansijama ili sličnim stvarima kriviti za nešto što fudbaleri ne naprave na terenu. Ponavljam opet, poduzet ćemo neke korake i vidjet ćemo šta će biti dalje. Jasno je da nisam zadovoljan", dodaje predsjednik Slobode. 

Osvrnuo se Mujkanović i na navijače Slobode koji su sinoć "očitali bukvicu" igračima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nezadovoljstvo navijača je opravdano. Oni su ljepši dio Slobode, pogotovo u zadnje vrijeme i mogu biti primjer svima. Ako smo potrošili njihovo strpljenje, onda se moramo zapitati", riječi su Mujkanovića. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi