"Moramo stati na loptu i smanjiti euforiju"

Trener Slavena Milenko Bošnjaković

"Moramo stati na loptu i smanjiti euforiju"

S. Mlaćo

Odlaskom sa klupe iskusnog Midhata Memiševića, mnogi su pomislili da će Slaven iz Živinice biti siguran putnik za niži rang.

 Živiničani su se našli u dosta teškoj situaciji u novoj sezoni Prve lige FBiH, ali nisu kukali. Vrlo brzo postigli su dogovor s 49-godišnjim Milenkom Bošnjakovićem, te napravili pravi potez.

Bošnjaković je bio prava šok terapija igračima, na njihovu sreću u pozitivnom smislu. Probudio je ekipu, sklopio kockice, te vrlo brzo pokazao svoje znanje. Slaven je najprije u Bugojnu "razbio" Iskru (0:3), zatim na svom terenu savladao Jedinstvo (2:0), te nakon toga napravio senzaciju. U Kaknju su Živiničani savladali favorizovani Rudar (0:1) te se sada nalaze na visokom šestom mjestu, tik uz Velež, Bosnu, Slogu, Olimpik i Zvijezdu.

Zvuči pomalo nevjerovatno da je Slaven za četiri kola osvojio dva boda, a zatim predvođen Bošnjakovićem devet iz tri kola. Uz to dodajmo da su Živiničani izbacili u Kupu Čapljinu, te ih već sutra očekuje duel sa zeničkim Čelikom. Svjestan je trener Slavena Milenko Bošnjaković da euforija u ovom slučaju definitivno nije potrebna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Napravili smo sjajnu seriju kojoj se malo ko nadao. Ali sezona je duga i još puno toga je u igri. Ekipa Slavena i dalje je jedan od favorita za ispadanje. Moramo stati na loptu, smanjiti euforiju. Potrebno nam je mnogo rada, truda, sreće da ostvarimo zacrtani cilj", kazao je Bošnjaković za službenu stranicu Slavena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi