Mostar SG deklasirao Centar u gradu na Neretvi

Premijer liga u futsalu

Mostar SG deklasirao Centar u gradu na Neretvi

U posljednjem kolu Premijer lige u futsalu u velikom derbiju u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" prvoplasirani Mostar SG Staklorad ostvario je najveći uspjeh u historiji kluba i pobijedio aktuelnog šampiona Centar sa 9:2.

Uprava Mostar SG Staklorada na čelu sa predsjednikom Amelom Bajgorićem time je postala bliža ostvarenju ciljeva postavljenih prije početka prvenstva, a to su osvajanje šampionskog naslova i Kupa BiH. 

Također, u prijelaznom roku uprava kluba vrijedno je radila na jačanju igračkog kadra, što je donijelo odlične rezultate.

"Ova pobjeda je veliki korak u prvenstvu za našu ekipu. Osvojili smo značajne bodove i pokazali da smo najozbiljniji kandidat za duplu krunu. Nije mala stvar pobijediti šampiona rezultatom 9:2. Čestitam svim igračima, treneru i upravi na velikom uspjehu koji je proslavljen i na ulicama Mostara, a potom i u diskoteci Art, gdje ćemo na pravi način proslaviti najveći uspjeh u historiji kluba", kaže predsjednik kluba Amel Bajgorić.

Strijelci za mostarsku ekipu bili su Marijo Aladžić 3, Daniel Marinjo De Souza 2, Vedran Marić, Josip Bošković, Marin Šunjić i Dejan Pavlović, dok su golove za ekipu Centra iz Sarajeva postigli Anel Radmilović i Nermin Jusić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi