Mostar SG i MNK Centar nastavljaju utrku za prvaka

Sigurne pobjede favorita

Mostar SG i MNK Centar nastavljaju utrku za prvaka

S. Mlaćo

U Premijer futsal Ligi za prvaka naše zemlje u subotu i nedjelju odigrane su tri utakmice. 

Centar je sa visokih 4:1 savladao Zrinjski, iako nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka. 

Ipak, tek što je počelo drugo poluvrijeme Centar dolazi u vodstvo preko Nermina Jusića, da bi u 30. minuti za 2:0 pogodio Nermin Kahvedžić. Zrinjki se vraća preko Ivana Drežnjaka, ali do kraja susreta pogotci Nijaza Mulahmetovića i Anela Radmilovića za važnu pobjedu Sarajlija. 

MNK Sofić je u Konjicu nadigrao KMF Leotar Ocean Link rezultatom 5:3. 

Nakon prvog poluvremena Sofić je imao vodstvo od 5:0 i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. Pogađali su dva puta Emir Milanović, te po jednom Benjamin Avdić, Sanjin Cerovina i Maid Ramić. Gosti do kraja preko dvostrukog strijelca Nemanje Čečure i Stefana Bokića smanjuju na 5:3. 

Mostar SG Staklorad savladao je Tango sa 6:1, te nastavio borbu za prvo mjesto. 

Marijo Aladžić je doveo Mostarce u vodstvo u šestoj minuti, a onda dva pogotka Vladan Vesića za 3:0. Gosti smanjuju vodstvo preko Ljubiše Berjana, ali na tri gola razlike prednost vraća Slaven Novoselac. U drugom poluvremenu još dva pogotka Mostaraca, a oba su djelo Vladan Vesića, koji je u ovom susretu posigao čak četiri pogotka.

Na tabeli Mostar SG Staklorad i MNK Centar imaju po 37 bodova, dok je MNK Zrinjski trećeplasirani sa 31 osvojenim bodom. KMF Tango 24, a MNK Sofić 20. KMF Leotar je šestoplasirani sa 15 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi