Mostar SG novi prvak, Željezničar i Ugljevik premijerligaši

Završeno posljednje kolo

Mostar SG novi prvak, Željezničar i Ugljevik premijerligaši

S. Mlaćo

Utakmice posljednjeg kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine su odigrane u subotu, a novi prvak naše zemlje je Mostar SG Staklorad.

Mostarci su šampionat završili ubjedljivom pobjedom protiv Leotara od 11:2.

Golove na ovom susretu su postigli Marijo Aladžić u 4', 5', 9' 23' i 38', Vladan Vesić u 8', Josip Bošković u 28', Enis Isaković u 34', Daniel Marinjo De Souza u 36' i Marin Šunjić u 39', dok je Savo Andrić u 18' postigao auto gol.

Andrić je u 23' postigao pogodak i za Leotar, a u 38' se u listu strijelaca upisao i Nemanja Čečur.

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja prvaka, a pehar i medalje igračima Mostara uručio je član Takmičarske komisije NS/FS BiH Dušan Marković.

U preostala dva susreta Lige za prvaka Centar je sa 3:2 pobijedio Tango, dok je Sofić bio bolji od mostarskog Zrinjskog pobijedivši rezultatom 11:9.

U Ligi za opstanak su postignuti sljedeći rezultati: Čelinac-Nevesinje 2:1, Seljak-Brotnjo 3:3, Salines-Kaskada 7:1.

Mostar je u sezoni 2016/2017 osvojio 55 bodova i predstavljaće našu zemlju u UEFA Futsal Kup-u.

Najbolji strijelci šampionata su Marijo Aladžić (Mostar SG) i Emir Milanović (Sofić Konjic) sa po 29 golova.

Ligu napuštaju Čelinac i Kaskada, a novi članovi PFL BiH biće pobjednici entitetskih liga Ugljevik i sarajevski Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi