Mostar SG pobjedom nad Seljakom preuzeo vrh tabele

Premijer futsal liga BiH

Mostar SG pobjedom nad Seljakom preuzeo vrh tabele

A. Beganović

U okviru 5. kola Lige za prvaka Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine Mostar SG Staklorad je u Livnu bio bolji od domaćeg Seljaka.

Malonogometaši iz Mostara rezultatom 5:2 su savladali ekipu iz Livna, te su se tako probili na čelo prvenstvene tabele.

Do 12. minute nije bilo golova, a onda je Marijo Aladžić goste iz Mostara doveo do prednosti. Minut kasnije Srđan Ivanković udvostručuje prednost Mostaraca, a već u 15. minuti na semaforu je stajalo 0:3. Ponovo je za goste iz Mostara strijelac bio Ivanković.

Četiri minute prije kraja Ante Semren je svojim pogotkom vratio domaće u život, ali u 18. minuti Maid Ramić vraća Mostarcima tri gola prednosti. Dvije minute prije kraja susreta Kristijan Zor je pogodio za 1:5, da bi Jozo MIhaljević u posljednjoj minuti pogodio za konačnih 2:5.

Nakon nepotpunog 5. kola Mostar SG Staklorad se nalazi na čelu tabele sa 35 bodova. Aktuelni prvak Centar je drugoplasirani sa dva boda manje i utakmcom manje, dok je Brotnjo trećeplasirani sa 27 bodova i utakmicom manje.

Danas u Čitluku igraju Brotnjo i Centar, dok se sutra sastaju Leotar i Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi