Mostar SG razbio Narva United, sutra za prvo mjesto u grupi

UEFA Futsal Cup, grupa E, drugo kolo

Mostar SG razbio Narva United, sutra za prvo mjesto u grupi

U mostarskoj dvorani Midhat Hujdur Hujka, u sklopu drugog kola skupine E UEFA Futsal Cupa, večeras smo vidjeli pravu egzibiciju u režiji prvaka Bosne i Hercegovine, ekipe Mostar SG Staklorad koja je slavila protiv Narve United s rezultatom 13:3. 

Estonska momčad, Narva United niti u jednom trenutku nije ozbiljnije priprijetila našim prvacima. Već na odmor otišlo se s nedostižnih 7 - 1 za Mostarce, rezultatom koji je ostavljao samo pitanje, kolikom razlikom će ova utakmica završiti na koncu. Na kraju je završilo košarkaških 10 razlike (13:3) , a streljana kojoj je bio izložen estonski vratar, mogla je konačni rezultat na kraju barem i poduplati. Kahvedžić, Desousa, Aladžić, Vešić i ostali, punili su nemilice gol Estonaca. 

Mostarci su opet bili nošeni sjajnim navijanjem s tribina i ovo što smo vidjeli večeras, samo je divna uvertira za sutra večer, kada će Mostarci u istom terminu, eventualnom pobjedom nad Flamurtarijem ovjeriti prvo mjesto u skupini E te trasirati daljnji put po UEFA Futsal Cupu. 


Da podsjetimo, Albanci su danas nastradali od turskog Belediyespora, sličnim rezultatom kojim je Mostar razbio Narva United - 12 : 2.

Taj rezultat sugerira da je naš prvak sutra veliki favorit, no ipak ćemo pričekati sutrašnju utakmicu i nadamo se veliko slavlje igrača, trenera i uprave Mostar SG Staklorada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi