Mostar SG Staklorad izgubio od St. Andrewsa za kraj

Maltežani slavili

Mostar SG Staklorad izgubio od St. Andrewsa za kraj

Mostar SG Staklorad, predstavnik BiH u UEFA futsal kupu nakon briljantne preliminarne faze u kojoj je bio domaćin, okončao je danas nastup u glavnoj fazi ovog takmičenja porazom od prvaka Malte St. Andrewsa rezultatom 5:2.

Iako su Mostarci u dva navrata imali vodstvo, u finišu su ipak popustili i protivnici sa Malte su proslavili svoju prvu i jedinu pobjedu na takmičenju.

Mostar SG Staklorad je poveo golom kapitena Aladžića, a do kraja prvog poluvremena izjednačio je Raducu. I drugo poluvrijeme je bolje počeo bh. tim, pa  je ubrzo pogodio i Hrkač, da bi malo kasnije Vuković izjednačio rezultat. 

Sedam minuta prije kraja arbitar je isključio Aladžića, da bi malo kasnije Autio pogodio za 3:2. Minutu kasnije Penava postiže četvrti gol za Maltežane, nakon čega je Galić odbranio penal Raducua.

Drugi penal za St. Andrews arbitri su dosudili u samom finišu, a Despotović je ovog puta bio uspješan i pogodio za konačnih 5:2.

Časnim porazom bh. tim se oprostio od takmičenja u kojem je na najbolji način predstavio BiH. Bilo je to veliko iskustvo za Mostarce.

Mostar SG Staklorad – St. Andrews 2:5

Mostar SG Staklorad: Galić, De Souza, Kahvedžić, Aladžić i Vesić. Na klupi su: Sesar, Babić, Džemić, Radin, Pavlović, Hrkač, Bošković, Kajtaz i Gosto. 

St. Andrews: Rakvaag, Celino Alves, Zammit, Vuković, Raducu, Mifsud, Autio, Despotović, Rogerinho, Sammut, Bonello, Mangion, Penava, Frendo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi