Mostar SG Staklorad novi prvak Premijer futsal lige

Mostarcima titula prvaka

Mostar SG Staklorad novi prvak Premijer futsal lige

S. Mlaćo

Mostar SG Staklorad novi je prvak naše zemlje u futsalu.

Mostarci su u Vojkovićima večeras 5:3 savladali domaći KMF Tango, te tako nastavili sa sjajnim igrama i kolo prije kraja i teoretski osigurali titulu. 

Mostar SG u vodstvo dolazi u šestoj minuti preko Slavena Novoselca, ali se domaći vraćaju samo minutu kasnije pogotkom Ognjena Erića. Nakon toga četiri pogotka Mostaraca za već tada sigurnu pobjedu. Strijelci su bili dva puta Marinjo De Souza Daniel, te po jednom Josip Bošković i Marijo Aladžić.

Domaći smanjuju u 29. minuti preko Mirke Čampare, da bi za konačnih 5:3 pogodio Ognjen Erić.

Centar je u Sportskoj dvorani Bijeli Brijeg savladao Zrinjski 5:4. Domaći su nakon sedam minuta imali vodstvo od 2:0 pogotcima Ivana Ivankovića i Ivana Drežnjaka, a na 2:1 smanjuje Emir Pirić u 19. minuti.

Za 3:1 pogađa Ivan Ivanković u 20. minuti, ali se gosti vraćaju pogotcima Bilala Jelića i Dine Nuhanovića.

Novo vodstvo Zrinjskom donosi u 33. minuti Darko Raguž, ali u posljednje tri minute dva pogotka Centra, oba Amela Handžića za pobjedu Sarajlija.

Premijer futsal liga BiH- Liga za prvaka, 9.kolo:

Vojkovići: KMF Tango - Mostar SG Staklorad 3:5

Mostar: MNK Zrinjski - MNK Centar 4:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi