Mostar SG u Konjicu nastavio borbu za prvo mjesto

Vrijedna pobjeda Mostaraca

Mostar SG u Konjicu nastavio borbu za prvo mjesto

S. Mlaćo

Sa pobjedama su nastavili i futsaleri Mostar SG koji su večeras u 6. kolu Premijer futsal lige BiH- Lige za prvaka u Gradskoj dvorani Konjic savladali domaći MNK Sofić sa 5:2 (2:0).

Mostarci su poveli u 11. minuti preko Marija Aladžića, da bi samo minutu kasnije na 2:0 povisio Marinjo De Souza Daniel. Gosti u istom tempu nastavljaju, te u 25. minuti za 3:0 pogađa Josip Bošković, a minut kasnije bilo je 4:0. Drugi pogodak na ovom susretu postigao je Marijo Aladžić. 

Domaći uspjevaju doći sebi, te sa dva pogotka, najprije Sanjina Cerovine, a zatim Benjamina Avdića smanjuju na 4:2. Ipak, posljednji pogodak viđen je u mreži domaćeg golmana Sehmina Halakovića, a djelo je po drugi put Marinja De Souze Daniela u 39. minuti. 

Meč u Konjicu odigran je pred 60 gledalaca, a u sjajan meč uklopila se i sudijska trojka Igor Puzović iz Travnika, te Adis Duraković i Alen Velić, oba iz Bugojna, koji su krajnje korektno obavili svoj posao. Delegat susreta je bio Mehmed Varupa iz Travnika. 

Liga za Prvaka, 6. kolo:

Gradska dvorana Konjic: MNK Sofić - FC Mostar SG Staklorad 2:5 (0:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti